Cornulete bistritene

de Sidy in Prajituri, 24 Iun 2010 | 3180 vizualizari

 

Stiu ca sunt o multime de retete cu aceste cornulete, dar eu am aceasta reteta de la cumnatica mea din Bistrita si m-am gandit sa vi-o prezint si voua, asa cum am primit-o....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 450 ml lapte
  • putina sare
  • 2-3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • pentru sirop:
  • - 400 g zahar
  • - 300 ml apa
  • - 2-3 pliculete zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bistritene:

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul.


Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12 gramajoare ( functie de cat de mari vreti sa fie cornurile), se acopera cu un prosop si se lasa la cald la dospit cam o ora.


Dupa ce a dospit frumos, se intinde rotund fiecare bucata si se suprapune una alba peste una maro( sau invers, cum vreti sa fie culoarea predominanta)si se taie in 8. Se ruleaza , se pun in tava peste hartia de copt si se mai lasa o ora la dospit in loc cald.


Se coc apoi in cuptorul dinainte incalzit pina foaia alba capata o culoare frumoasa aurie. Asa fierbinti se trec repede prin siropul fiert din ingredientele mai sus mentionate.


Se lasa sa se raceasca apoi si se pot servi...


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare include si timpul de dospit al cornuletelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bistritene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

24.06.2010, 10:51

frumoase si delicioase

gaby_duceag 1

24.06.2010, 11:37

ce faine-s in doua culori

nadina73 1

24.06.2010, 18:38

ardeleanca super bune 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"