Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Noi 2019 | 1548 vizualizari

 

Cea mai pufoasa si delicioasa negresa!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g margarina Unirea
  • 150 g faina
  • 3-4 linguri de cacao
  • 50-100 g nuca tocata mare
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingura de frisca lichida
  • 3 linguri de finetti sau 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • + nuca de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata:


Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.


Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca tocata grossier si amestecam usor.


Turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si presarat cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Lasam negresala racit, apoi o portionam. Eu o portionez inainte sa ii pun glazura de ciocolata pentru a curge aceasta si pe marginile prajiturii.


Incalzim frisca lichida intr-un ibric, adaugam si ciocolata si lasam pe foc pana cand ciocolata este topita.


Punem glazura de ciocolata peste negresa si daca doriti, presarati nuca de cocos.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

29.11.2019, 15:26

Rocsi 1

29.11.2019, 18:42

Mmm, ce delicioasa! Azi am facut si eu o negresa de post!

Rahela Velicu 1

29.11.2019, 21:41

Super, sa aveti pofta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ochelari