Desert Non plus ultra

de katty in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 801 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt 82% grasime
  • 330 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Non plus ultra:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie  3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Albusurile le mixam cu un oraf de sare, apoi cu zaharul ramas pana  se intaresc. Punem bezeaua intr-un pos cu capat zimtat si turnam bezea deasupra biscuitului.Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute. Scoatem tavile si le lasam sa se raceasca. Ungem cate 2 cu gem de caise sau alt gem acrisor.Le pastram la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

puteti lipi prajiturile cu orice gem, dar este de preferat unul acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

oanapl 1

04.01.2021, 16:05

Ce bine arată!

dantes 1

05.01.2021, 11:22

Interesant!

Ancutsa 1

05.01.2021, 15:06

Tare bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede (fara unt)