Crema de zahar ars

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 1805 vizualizari

 

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este printre deserturile preferate de sotul meu, asa ca trebuie sa il mai rasfat si pe el din cand in cand, mai ales primavara, cand gainusele de la tara o iau razna si fac oua foaaarte multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar;
  • 10 oua;
  • un praf de sare;
  • 1 l lapte;
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el.


Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se mixeaza, apoi compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.


Cratita se pune intr-o tava, iar aceasta din urma se umple cu apa, apoi se introduc la cuptor pana cand se leaga toata compozitia si pe deasupra devine aurie.


Daca apa din tava scade, se mai adauga apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Marius- 1

04.04.2016, 08:20

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 12:32

foarte buna!

Camelya 1

04.04.2016, 15:11

Mmm, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume