Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Feb 2022 | 3184 vizualizari

 

Din categoria cand te bantuie un anumit tort care contine ''chestii'' nu te lasi pana nu gasesti cum se fac ''chestiile'' alea. Exista si varianta sa le comanzi, dar care mai este farmecul daca nu ti le faci singura. Asa ca am cautat am gasit la " Momente delicioase cu Beatricia" si m-am pus pe facut. Nu este greu, doar un pic de rabdare si cam atat.
 

 

INGREDIENTE

  • 145 g albus
  • 145 g zahar farin
  • 145 g faina
  • 145 g unt topit 82% grasime
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat:

Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei timp in care am amestecat faina cu zaharul farin, apoi am adaugat albusurile si am omogenizat. La final am incorporat untul topit pe care l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Din acest aluat am obtinut 4 foi foarte subtiri. Am asezat pe masa de lucru o hartie de copt la dimensiunea tavii aragazului, apoi am intins aluatul intr-o foaie foarte subtire si cat mai uniform posibil, sa se poata coace uniform. Aici e un pic mai migalos, pe alocuri a fost un pic mai groasa foaia si a iesit mai albicioasa, dar nu-i asa o tragedie. Am preincalzit cuptorul la 160 grade pentru cca 10 min sau pana ce incepe sa se rumeneasca bine, am scos foaia din cuptor cu hartia de copt si am lasat-o sa se raceasca bine, am procedat la fel si cu restul de aluat. Dupa ce sau racit am sfaramitat foile. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic pala la 3 saptamani. Foarte bune sfaramicioasele astea. Urmeaza sa le folosesc la prajituri. Eu le-am depozitat intr-o cutie metalica de biscuiti, n-am avut la indemana borcan, dar vor sta bine merci  doar cateva zile apoi le fac felul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

oanapl 1

09.02.2022, 19:53

Bun, bun! Abia aștept să văd și tortul.

Anett 1

10.02.2022, 14:03

Gherca Daniela 1

13.02.2022, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite Ana Lugojana