Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Aug 2017 | 11616 vizualizari

 

Reteta aceasta ii apartine Andreei - https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-lapte-cald-64569.html
Am adaugat insa, mai multa faina (20 de gr in plus), oleaca de zahar, un plic de praf de copt si in locul zaharului pudra, eu am pudrat prajitura cu cacao. 
A iesit o minunatie!

 

INGREDIENTE


  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 60 g margarina Unirea sau unt
  • 200 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo:

Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem laptele la fiert impreuna cu untul sau margarina taiata in cubulete mici si lasam pana cand margarina se topeste. Laptele va fi fierbinte. Il turnam usor peste compozitia noastra si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preicalzit, la 170 de grade C, pentru 30 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava mea a fost mica, de 21/21 cm.

Pudram cu cacao si lasam la racit.

TIPS-URI

1

Puteti pudra cu zahar pudra pandispanul.

2

Daca aveti tava mare, dublati cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu visine sau cirese