Desert papanasi cu branza de vaci si gris

de Gicuta69 in Dulciuri, 19 Aug 2015 | 16450 vizualizari

 

Un desert romanesc foarte popular, usor de facut si tare, tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
  • 350 g faina
  • 4 linguri cu gris
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ulei pentru prajit papanasii
  • smantana
  • dulceata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu branza de vaci si gris:

Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat, grisul, sarea, coaja de lamaie, ouale si bicarbonatul stins in otet iar la sfarsit adaugam treptat faina si framantam. Vom obtine un aluat moale dar care poate fi modelat usor cu ajutorul fainii.

Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10-15 minute impartim coca in 8 bucati egale.


Cu mainile pudrate cu faina luam cate o bucata si formam 2 sfere, una mica (cat o nuca) si una mare pe care o aplatizam si facem o gaura in mijloc cu degetul.


Incingem uleiul foarte bine si prajim papanasii la foc mic spre mediu pana se rumenesc frumos.


Ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga de ulei.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata preferata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza de vaci si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Xandrinne 1

21.08.2015, 22:35

anushk_moroianu 1

23.09.2015, 18:25

cea mai tare reteta de papanasi de pana acum !!! 1 saptamana am facut continuu !! nu ma mai saturammmmmm

Gicuta69 1

23.09.2015, 18:36

Anushk, ma bucar ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi moldovenesti