Desert pasca cu branza si fructe confiate

de Catalina L in Dulciuri, 10 Mai 2019 | 354 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
Va propun o noua reteta de Pască. Am facut 2, una mai mare si una mica. Minunate !
N-am pus stafide in umplutura, am lasat-o simpla si am decorat-o cu fructe confiate. Puteti pune fructe confiate direct in umplutura daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/pasca-cu-fructe-confiate.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Crema de brânză :

  • 900 g de brânză de vaci 40%
  • 200 g zahăr
  • 6 oua
  • 60 g amidon de porumb
  • 15 cl smântână grasa
  • extract de vanilie
  • fructe confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si fructe confiate:

Aluatul dulce:


În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.


Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.


Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Filmati aluatul si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.


Pregatim compozitia cu branza:


Se separa galbenusurile de albusuri.


Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou.


Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.


Se incalzeste cuptorul la 180 ° C,


Ungeti cu unt 2 forme detasabile (18 cm si 23 cm). Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.


Procedati la fel pentru cealalta forma.


Se toarnă compozitia cu brânză . Decorati cu fructe confiate.


Se coace in cuptorul incins la 180 ° C timp de 40-45 minute.


Am scos pasca mica si am lăsat pasca cea mare în cuptorul oprit.


După scoaterea din cuptor, le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi le-am scos din forma si lasat sa se raceasca complet pe un gril.


La frigider apoi , o noapte intreaga.


Foarte, foarte buna, am decorat-o cu zahar pudra, violete cristalizate si fructe confiate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

10.05.2019, 21:40

dantes 1

11.05.2019, 08:43

Delicioasa!

Ina 1

11.05.2019, 21:56

Vaaai, ce bine arata in sectiune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de ied

de Bunica 7

ieri la 20:09

Tort Tiramisu

de RODIMUR 5

ieri la 15:11

Ciorba primavaratica de fasole boabe

ieri la 14:29

Sos marocan  Chermoula

ieri la 14:22

RETETA RECOMANDATA
Palanet ca pe la Cluj