Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom

de Corinuta in Dulciuri, 26 Mar 2018 | 2549 vizualizari

 

O bunătate de pască pe care vă provoc să o încercați!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 40 g unt topit
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana sau iaurt
  • 1 plic vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie Dr.Oetker

Ptr crema:

  • 400 g ciocolata (neagra am pus eu)
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom Dr.Oetker

Ptr uns deasupra:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom:

Intai pregatim aluatul: dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri cu smantana intr-o canita si apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se toarna peste faina amestecul de lapte cu drojdie, galbenusuri cu smantana si untul si incepem sa framantam. Ne putem unge mainile cu ulei ca sa ne fie mai usor. Dupa ce am framantat aluatul 10-15 minute, acoperim cu o folie si un prosop de bucatarie bolul si il lasam la dospit cam 40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei, framantam putin sa iasa aerul, si intindem cu sucitorul o foaie mai grosuta. Asezam forma de copt cu gura in jos peste aluat si taiem de jur imprejur. In forma de tort tapetata cu hartie de copt asezam cercul de aluat astfel obtinut si il mai aranjam cu degetele sa fie bine intins pana la magini. Acoperim cu un prosop si dam drumul la cuptor la 180 de grade pana ne ocupam de margine. 

Din aluatul ramas pe margini formam 2 sau 3 fasii mai lungi si le rasucim sau le impletim dupa preferinta. Incercam sa facem marginea putin mai mare decat circumferinta tavii sau macar la fel de mare si o asezam in tava cu grija exact pe margine. Intepam de mai multe ori cu o furculita aluatul de pe fundul tavii ca sa nu se umfle la copt.

Amestecam intr-o canita galbenusul cu laptele si ungem marginea pascutei cu acest amestec, apoi o dam la cuptor ptr 25-30 de minute. Dupa ce s-a rumenit frumos o scoatem la racit pe un gratar. 

Ptr crema: rupem ciocolata bucatele intr-un bol, turnam peste ea frisca lichida si o punem pe baie de aburi sa se incalzeasca si sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a topit, o luam de pe aburi si adaugam esenta de rom. Amestecam si lasam sa se raceasca sau o dam 10 minute la frigider. 

Cand e rece crema, o turnam in mijloc peste pasca, nivelam si dam la frigider pentru o ora sau doua sa se intareasca crema bine de tot. Apoi o putem orna si servi dupa pofta inimii!

 

TIPS-URI

1

in faina puteti adauga un praf de sare inainte sa framantati

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D