Desert pasca cu smantana

de oanapl in Prajituri, 10 Apr 2017 | 12634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura de unt si faina pentru tava 
  • umplutura:
  • 1 kg smantana groasa
  • 180 g zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 7 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu smantana:

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Freci spuma untul cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framanti un aluat pe care il intinzi pe planseta, in strat de 5-6 mm. Ungi cu unt si presari cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi cu aluat baza si peretii formei.

Freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Adaugi in aceasta compozitie smantana amestecata cu o lingura de faina. Bati albusurile spuma tare si le adaugi peste restul compozitiei. Torni umplutura pe foaia de aluat din tava, presarata cu gris si introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mic (150 de grade C) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.

O scoti din tava, dupa ce s-a racit complet.

 

 

TIPS-URI

1

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

11.04.2017, 10:35

arata foarte bine , eu nu sunt mare fan pasca , ce faine oua incondeiate ai acolo

RODIMUR 1

18.04.2017, 12:11

Cred că este foarte bună! Merită încercată, această rețetă...!

kytz 1

20.04.2017, 11:48

Foarte reușită!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos oparit