Desert pasca cu smantana

de oanapl in Prajituri, 10 Apr 2017 | 3850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura de unt si faina pentru tava 
  • umplutura:
  • 1 kg smantana groasa
  • 180 g zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 7 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu smantana:

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.


Freci spuma untul cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framanti un aluat pe care il intinzi pe planseta, in strat de 5-6 mm. Ungi cu unt si presari cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi cu aluat baza si peretii formei.


Freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Adaugi in aceasta compozitie smantana amestecata cu o lingura de faina. Bati albusurile spuma tare si le adaugi peste restul compozitiei. Torni umplutura pe foaia de aluat din tava, presarata cu gris si introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mic (150 de grade C) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.


O scoti din tava, dupa ce s-a racit complet.



 

TIPS-URI

1

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

11.04.2017, 10:35

arata foarte bine , eu nu sunt mare fan pasca , ce faine oua incondeiate ai acolo

RODIMUR 1

18.04.2017, 12:11

Cred că este foarte bună! Merită încercată, această rețetă...!

kytz 1

20.04.2017, 11:48

Foarte reușită!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara