Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 30 Mar 2018 | 5469 vizualizari

 

A iesit atat de buna si aromata ca va trebui repetata cat de curand!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 1 lgt esenta migdala marocana Dr.Oetker
  • 50 g stafide
  • 2 lg lichior Amaretto
  • 50 g mix de fructe uscate
  • 5 lg faina
  • 1 plic praf de copt Dr.Oetker

Mai avem nevoie de:

  • Zahar pudra vanilat Dr.Oetker
  • Floricele de napolitana Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide:

Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara amestecul de branza.

Intr-un bol se pune branza impreuna cu iaurtul, zaharul, galbenusurile si aromele. Se mixeaza impreuna pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga stafidele si fructele uscate. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza din nou. Se adauga in doua transe spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare completa.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute apoi se reduce focul la 160 de grade pentru inca 45-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata atunci este gata. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor pt cateva minute. 

Se scoate din tava doar cand este foarte bine racita. Se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se decoreaza cu flori de napolitana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compizitie 1-2 lg rase cu gris.

2

Se pot adauga ce arome preferati!

3

Diametrul tavii este de 23 cm!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea