Desert pernute cu capsuni si nuca

de Ancutsa in Dulciuri, 8 Mai 2017 | 902 vizualizari

 

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca.
Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.
 
Mai jos va prezint varianta pentru pernute:

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • Pentru impachetat:
  • 200 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou pentru uns
  • spuma de capsuni sau gem de capsuni
  • nuca rumenita la cuptor si macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pernute cu capsuni si nuca:


Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:


https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html



Pregatirea pernutelor:


Se preincalzeste cuptorul.


Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.


Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.


Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.


Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.


Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.


Pofta buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html

 

TIPS-URI

1

La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.

2

Daca pregatiti cantitati mai mari, este bine sa lucrati cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea si vor fi dificil de manevrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

09.05.2017, 09:15

Ce bune ar fi acum langa cafeluta!

Lau 1

09.05.2017, 21:51

bune

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:02

Va multumesc tare mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata