Desert placinta cu dovleac (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Sep 2017 | 3648 vizualizari

 

Aveam niste margarina prin frigider ce statea sa expire si cum mi-era pofta de o placinta cu dovleac am gasit o reteta tocmai buna la Oana https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovleac-2147.html. Voi puteti, insa, sa folositi unt daca nu vreti sa folositi margarina.
Multe lucruri nu am schimbat la reteta, doar ce am fiert dovleacul cu o cana cu apa pentru ca ramasase tare dupa ce se evaporase zeama lui, am mai adaugat putin gris pentru a absorbi din umezeala umpluturii si am pus zahar mai mult decat Oana in umplutura, plus zahar vanilat.

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 850 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • optional, o cana cu apa (250 ml)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri gris
  • Aluat:
  • 1 pachet margarina (250 g)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (460 g)
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac (de post):

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca si se incepe pregatirea aluatului.

Margarina taiata bucati, uleiul, apa, otetul si sarea se pun intr-un castron. Se adauga faina, treptat, si se framanta toate ingredientele pana cand coca nu se mai lipeste de maini.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua. Se intinde o parte intr-o tava (unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt) cu ajutorul unui pahar. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se presara doua linguri de gris, apoi se intinde dovleacul. Se presara scortisoara. Cea de-a doua parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se ruleaza pe sucitor si se pune cu grija peste umplutura de dovleac. Se taie surplusul de aluat de pe margini si din el se pot forma cateva decoratiuni (frunze, de exemplu). Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

02.09.2017, 07:49

cred ca e grozava! Aduc eu cafeaua daca mi-ai pastrat putina placinta si mie

cristeena20 1

02.09.2017, 13:55

simplu si perfect!! bravo!!

Rocsi 1

02.09.2017, 21:52

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo -de post