Cozonac cu cacao, stafide si rahat

de ancutsa in Dulciuri, 26 Sep 2016 | 642 vizualizari

 

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp :)

 

INGREDIENTE

  • pentru 1 cozonac:
  • 5 oua;
  • 500 g faina;
  • 150 ml lapte caldut;
  • 25 g drojdie;
  • 1 varf de lingurita cu sare;
  • 200 g zahar;
  • 100 ml ulei;
  • pentru crema:
  • 5 linguri pline cu zahar,
  • 3 linguri cacao;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • Stafide inmuiate in vin rosu;
  • Rahat de trandafiri;
  • Coaja de portocale si de lamaie;
  • In plus: 1 galbenus pentru uns.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao, stafide si rahat:

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.


Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de lapte.


Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (pana isi dubleaza volumul).


Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul si cacaoa, apoi si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit, stafidele inmuiate mai inainte in vin rosu.


Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.


Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.


Timp preparare: aprox 2h 35min


Portii: 10 felii


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/cozonac-cu-cacao-stafide-si-rahat.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

27.09.2016, 08:42

Vreau o felie pt

diaconta 1

27.09.2016, 15:47

da,chiar demult nu am mancat cozonac

ancutsa 1

27.09.2016, 17:12

Mirela, cu mult drag!

Claudia,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat