Fursecuri trio

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Noi 2013 | 1036 vizualizari

 

va las niste biscuiti foarte, foarte fragezi pentru maine la cafea....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. unt gras (sau untura)
  • 1 iaurt mic
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 750-850 gr. faina alba
  • 1 ou
  • 160 gr. zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • bombonele colorate pentru decorat marginile fursecurilor
//
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri trio:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie.


Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.


Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece.


Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in 3 parti egale.


O parte se amesteca cu 2 linguri de cafea macinata.


O parte se amesteca cu 2 lingurite de cacao.


Cea de-a treia parte se amesteca cu zaharul vanilat.


Intindem separat fiecare parte de aluat, incepand cu partea alba, apoi aluatul cu cacao iar la final aluatul cu cafea macinata. Le suprapunem exact in ordinea descrisa mai sus, apoi aplatizam foarte bine suprafata obtinuta (cu plamele)sa se lipeasca foile intre ele.


Impartim foaia obtinuta in doua pe orizontala.


Rulam foarte strans cele doua parti, apoi rasucim de cateva ori si trecem rulourile obtinute prin bombonele colorate.


Taiem fursecuri dupa grosimea dorita (in functie de preferite, daca le dorim mai uscate,le vom taia mai subtiri daca ne plac mai moi/pufoase, fursecurile se vor taia mai groase).


Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt,cu spatii suficiente intre ele pentru ca vor creste mult la copt.


Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumenesc frumos (intre 20-30 minute).


Pofta buna!






//
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri trio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

09.11.2013, 23:10

ce frumosi ti-au iesit

Panacris 1

10.11.2013, 09:08

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 11:16

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi (de post) -2-