Desert placinta cu mere

de MotanLaOale in Prajituri, 1 Apr 2019 | 2408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 650 g faina
  • 400 g iaurt
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • UMPLUTURA
  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.


Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare.


Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.


Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu scortisoara, se ia de pe foc si se lasa la racit.


Faina se amesteca cu praful de copt.


Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 minute pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul.


Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.


Aluatul se imparte in doua parti pentru cele doua foi.


Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.


Se preseaza si se intinde cu mana si se inteapa cu furculita din loc in loc pe toata suprafata.


Se pune umplutura de mere si se repartizeaza uniform.


Se intinde si foaia a doua si se pune peste umplutura, se preseaza usor si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata din loc in loc.


Se introduce in cuptor la 180 de grade C timp de 55-60 de minute pana se rumeneste frumos.


Dupa ce se raceste se taie bucati si se pudreaza cu zahar pudra daca va place.


Pofa Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

02.04.2019, 16:39

-Licurici- 1

03.04.2019, 08:18

Cea mai buna placinta!

MotanLaOale 1

03.04.2019, 10:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme