Prajitura Deliciu

de Rocsi in Prajituri, 22 Feb 2014 | 13383 vizualizari

 

O prajitura, asa cum ii zice si titlul, de un mare deliciu. Toate ingredientele se combina perfect si abia asteptam sa treaca seara ca sa o degust... Din partea tuturor a primit un mare WOW!!! Este o prajitura perfecta si pentru sarbatori, zile de nastere daca vreti sa va impresionati musafirii.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 1 ou
  • 3 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de telefon

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita amidon
  • coaja rasa de la o portocala

In plus:

  • 250 miez de nuca
  • biscuiti simpli
  • 1 cana cafea preparata
  • 250 gr nutella
  • bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit.

Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).

Blatul:

Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si praful de copt.

Incorporam usor faina, zaharul cu pastai de vanilie si nuca macinata.

Cu ajutorul unei linguri punem compozitie peste nuca, dar usor sa nu le amestecam, apoi nivelam cu o paleta.

Dam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita , circa 20 de minute pana prinde o culoare aurie.


Il scoatem din cuptor cand este gata, il rasturnam fierbinte pe un platou, desprindem hartia de copt si il ungem cu nutella.

Cand s-a racit il dam la frigider.


Crema:

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele, amidonul, le transferam pe baie de aburi si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam spuma, incorporam amestecul rece de galbenusuri apoi coaja rasa de portocala.


Scoatem blatul din figider, punem jumatate din crema si o nivelam.

Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, iar deasupra venim cu restul de crema.


Decoram cu bombonele sau ce altceva doriti si o dam la rece.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

Rocsi 1

25.02.2014, 14:32

Multumesc Simona

JulyCris 1

26.03.2014, 20:13

Favorita mea!

Rocsi 1

26.03.2014, 21:17

Ma bucur ca iti place July

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu