Desert placinta cu mere si nuci

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2017 | 2900 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa calduta
  • Umplutura
  • 1 kg mere date prin razatoare
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • 200 g nuca
  • 100 g fructe uscate
  • 1 lingura gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si nuci:

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, drojdia dizolvata in apa calduta, untura la temperatura camerei, coaja de portocala.

Incepem sa framantam un aluat elastic si omogen, adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2.

Pe masa infainata intindem prima bucata de aluat (sub forma tavii), asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam  grisul, 1/2 din umplutura de mere, deasupra fructele confiate, a 2 foaie de aluat intinsa, restul de mere si deasupra nuca tocata sau macinata.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede