Desert placinta impletita cu mere si stafide

de Oana in Dulciuri, 23 Oct 2017 | 8400 vizualizari

 

Azi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550-600 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 sfert de lingurita sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit

Umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide hidratate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ou pentru uns placinta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta impletita cu mere si stafide:

Aluat: Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc de maini.

Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.




Umplutura: Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.

Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.

Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.




Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua.

Intinde o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taie oblic lateralele aluatului.

Pune jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra. Fa la fel cu a doua bucata de aluat.

Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.

Placintele vor sta la cuptor, la 180 de grade C, cam 30-40 de minute.

Lasa-le putin la racit si pudreaza-le cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta impletita cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Oana 1

26.10.2017, 12:23

Rocsi

Oana 1

26.10.2017, 12:23

Ma bucur ca va place!

RaditaRadu 1

23.12.2017, 08:28

http://afacere.cafeaganoderma.ro/
Spirulina, hrana ideală și complectă a omului, de 30 de ori mai bogată în vitamina B decât friptura de vită!
Algele au o compoziție atât de ieșită din comun din punct de vedere nutrițional încât cercetătorii au inclus-o pe lista scurtă a superalimentelor – afirmă inginer chimist Ștefan Manea și adaugă: Au mai multă vitamină C, iod și calciu decât portocalele!
Pentru că au un conținut foarte mare de clorofilă ele au constituit principala hrană a omului în Cosmos și nu din întâmplare, ci pentru că au fost, de fapt, prima manifestare a vieții de pe Pământ.
Știți ce face clorofila?
Are un puternic efect de regenerare și energizare imediată a întregului organism, aducând o vitalitate binevenită. De aceea algele sunt nelipsite din hrana sportivilor de performanță, a cosmonauților, a piloților și a tuturor celor care vor să facă o baie subită de energie.
Să țineți minte ce vă spun – într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, algele vor deveni hrana întregii lumi, în condițiile în care populația se înmulțește exploziv, iar resursele de hrană sunt din ce în ce mai greu de procurat” – conchide interlocutorul nostru.
Algele, cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute
Există alge albastre, verzi, roșii brune și toate sunt excepționale – susține Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în fitoterapie. Iată de ce sunt considerate ca atare de către cercetători:
”Oamenii vor să știe cum se justifică acest adjectiv de ”excepțional” când e vorba de alge. În primul rând trebuie spus că sunt cele mai mari furnizoare de iod dintre toate alimentele cunoscute, lipsa acestuia provocând mari deficiențe în corp.
Kilogramele în plus și gușa sunt cele mai mici probleme dacă ne gândim că cele mai de temut sunt bolile autoimune ale glandei tiroide asociate cu creșterea riscului de cancer: de sân, endometru, ovar, prostată.
Au toate vitaminele posibile, dar mai ales sunt bogate în B12, spirulina fiind de 30 de ori mai concentrată în această privință decât o porție zdravănă de carne de vită, în timp ce este foarte săracă în calorii – precizează interlocutoarea noastră – Tocmai de aceea se folosește cu mult succes în regimurile de slăbire, întrucât conținutul său de fucoxanthin arde accelerat grăsimile.
Cei care suferă de gută, reumatism, constipație, diabet își găsesc alinarea consumând aceste plante. Algele se pot cumpăra uscate de la magazinele de profil și puse în apă pentru a se rehidrata. În acest mod nu-și pierd proprietățile nutritive și pot fi folosite în salate, supe, în diverse aperitive. Oțetul, usturoiul, condimentele întregesc gustul acestora, de aceea fac parte dintre alimentele preferate de miliarde de oameni de pe pământ” – susține specialistul.
În ciuda valorii lor nutriționale și a minunilor pe care le fac pentru sănătate, nu toată lumea poate consuma alge – afirmă specialistul în fitoterapie A.D. Raiciu:
”Mai ales la noi în țară acest lucru este foarte puțin probabil, întrucât algele nu fac parte din cultura noastră gastronomică, motiv pentru care trebuie să ducem o muncă de lămurire și de educare a populației cu privire la calitățile de superaliment ale acestei plante.
Celor care nu suportă gustul algelor, le recomand să consume spirulină sub formă de suplimente. Important este că nu au nici o contraindicație!
Nici o persoană care dorește să stea deoparte de infecțiile microbiene, virale, boli maligne, acumulare de toxine nu se poate lipsi de spirulină.”
Spirulina, hrana ideala si complecta a omului
Inginerul chimist Stefan Manea la Kanal D a vorbit despre Spirulina, care induce starea de normalitate a tuturor funcțiilor organice și nu creează dependență. Spirulina este hrana ideală și complectă a omului.





http://afacere.cafeaganoderma.ro/

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem