Desert placinta simpla cu mere

de Nadyne in Prajituri, 19 Mai 2017 | 465 vizualizari

 

Simpla, delicioasa...este preferata familiei!

 

INGREDIENTE

  • 21 linguri zahar
  • 21 linguri ulei
  • 2 oua
  • 21 linguri apa minerala
  • un plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta simpla cu mere:

Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.


Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul, pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.


Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de-a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.


Introducem placinta in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-50 minute.


Se portioneaza rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta simpla cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

21.05.2017, 10:06

Foarte buna!

noiinbucatarie 1

22.05.2017, 20:09

mihaelar63 1

27.05.2017, 11:01

Ce reteta !!! Si eu o preparam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si pere