Desert placinte cu piersici umplute

de Lau in Prajituri, 8 Noi 2017 | 757 vizualizari

 

Reteta este de pe blogul lui angel's food
"tarte si placinte rumenite si iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 100-150 g smantana
  • Umplutura
  • 200 g nuca macinata
  • 380 g piure de mere
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 cutii de piersici
  • sirop
  • 100 g zahar
  • siropul de la conservele de piersici
  • Mai avem nevoie
  • 100 g nuca tocata grosier
  • putin gris
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu piersici umplute:

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut.


Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic.


Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.


Umplutura-conservele de piersici le rasturnam intr-o strecuratoare.


Nuca macinata o amestecam cu zaharul, esenta, piureul de mere, amestecam pana ce se omogenizeaza si rezulta o pasta tare.


Luam jumatate de piersica bine scursa de sirop, adaugam o lingurita de nuca.


Lipim cate 2 jumatati umplute si presam usor.


Continuam pana ce terminam si dam la rece.


Ansamblare - tapetam o tava 30/22 cm cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, il intindemcu sucitorul o foaie care sa aiba marimea tavii in care facem prajitura.


Asezam foaia in tava, pudram un strat subtire de gris, asezam una langa alta piersici umplute.


In locurile libere, adaugam nuca grosier, adaugam deasupra si cea de-a doua foaie de aluat.


Sigilam bine lateralele si presam usor aluatul intre randurile de piersici.


Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 40 min, la foc mediu pana ce prajitura este aurie.


Intre timp, pregatim siropul-punem intr-o cratita zeama de la compot impreuna cu zaharul, punem pe foc mic sa fiarba pana ce siropul se ingroasa si este lipicios.


Cu 5 min inainte de a scoate tava din cuptor, pensulam prajitura cu siropul de piersici.


Dam tava la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza putin.


Scoatem tava si lasam sa se raceasca, pudram cu zahar pudra si o feliem pentru servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

09.11.2017, 16:44

Bun!

Lau 1

09.11.2017, 19:13

oanapl 1

15.11.2017, 22:49

Interesantă rețetă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca