Desert poale-n brau

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 554 vizualizari

 

"aluaturi de casa"
De mult timp poftesc la placintele astea. 
Acum le-a venit randul si sunt foarte multumita ca le-am incercat. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

Pentru maia si aluat:

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • un varf de cutit sare
  • 2 oua
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

Pentru maia:

Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve.

Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca.

Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute.

Pentru aluat:

Intr-un vas incapator se pune faina, se adauga sarea, maiaua, ouale si laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca toate ingredientele si se incepe framantarea aluatului. Se adauga coaja de lamaie si treptat untul moale.

Se framanta 10-15 minute pana cand rezulta un aluat elastic.

Se presara putina faina peste aluat si se acopera bine cu un prosop.

Se lasa aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul, minim 1 ora jumate, la loc caldut si ferit de curenti de aer.

Intre timp pregatim umplutura:

Se scurge bine branza si se pune intr-un vas. Se amesteca cu sarea, zaharul, ouale, coaja de lamaie, zaharul vanilat, stafidele si grisul.

Va rezulta o compozitie omogena.

Se da la rece la frigider.

Se presara putina faina pe blatul de lucru.

Se intinde o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.

Se taie aluatul.

Am obtinut 16 patrate.

Se pune cate o lingura din umplutura pe fiecare patrat.

Se lipesc colturile opuse, doua cate doua.

Am tapetat tava cu hartie de copt.

Am asezat placintele si apoi le-am acoperit cu un prosop de bucatarie.

Se lasa la crescut cam 1 ora intr-un loc caldut.

Se amesteca galbenusul de ou cu laptele.

Se ung placintele cu amestecul de galbenus si lapte.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C 20 minute.

Dupa ce se racoresc putin, se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Le puteti umple si cu dulceata sau cu ce va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ksenya 1

27.05.2020, 09:05

Bune!

Rocsi 1

27.05.2020, 20:40

Aceste placinte sunt preferatele noastre, mai ales ale sotului! De cate ori fac, parca nu se mai satura de ele!

dantes 1

30.05.2020, 16:28

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Placintele din foi de napolitana