Desert poale-n brau

de Tabita _ in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 3050 vizualizari

 

"aluaturi de casa"
De mult timp poftesc la placintele astea. 
Acum le-a venit randul si sunt foarte multumita ca le-am incercat. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

Pentru maia si aluat:

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • un varf de cutit sare
  • 2 oua
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

Pentru maia:
Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve.
Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca.
Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute.
Pentru aluat:
Intr-un vas incapator se pune faina, se adauga sarea, maiaua, ouale si laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca toate ingredientele si se incepe framantarea aluatului. Se adauga coaja de lamaie si treptat untul moale.
Se framanta 10-15 minute pana cand rezulta un aluat elastic.
Se presara putina faina peste aluat si se acopera bine cu un prosop.
Se lasa aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul, minim 1 ora jumate, la loc caldut si ferit de curenti de aer.
Intre timp pregatim umplutura:
Se scurge bine branza si se pune intr-un vas. Se amesteca cu sarea, zaharul, ouale, coaja de lamaie, zaharul vanilat, stafidele si grisul.
Va rezulta o compozitie omogena.
Se da la rece la frigider.
Se presara putina faina pe blatul de lucru.
Se intinde o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.
Se taie aluatul.
Am obtinut 16 patrate.
Se pune cate o lingura din umplutura pe fiecare patrat.
Se lipesc colturile opuse, doua cate doua.
Am tapetat tava cu hartie de copt.
Am asezat placintele si apoi le-am acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se lasa la crescut cam 1 ora intr-un loc caldut.
Se amesteca galbenusul de ou cu laptele.
Se ung placintele cu amestecul de galbenus si lapte.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C 20 minute.
Dupa ce se racoresc putin, se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta mare!

TIPS-URI

1

Le puteti umple si cu dulceata sau cu ce va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si aroma de portocala