Gateau de riz au caramel

de ianculubita in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 2771 vizualizari

 

Buna dimineata bunii mei! Dupa cum stiti, am fost plecata in Franta la increstinarea nepotelului nostru si ca orice bunica, nu trebuia sa lipsesc! Cand am venit bineinteles ca am adus un "bagaj"de retete, ingrediente dar si reviste, mijloc de inspiratie.
Nu stiu daca pe la noi se gaseste un astfel de orez,special pentru desert, dar acolo cum l-am vazut, l-am luat si acasa l-am probat;va spun ca este un orez obisnuit, rotund, cu bobul putin mai mic,fierbe mai greu decat cel obisnuit, nu se spala cand se foloseste, iar cand inchizi ochii si-l mirosi, ai impresia ca stai langa o prajitura! deci e foarte bun pentru deserturi iar ce am facut eu e super delicios!

 

INGREDIENTE

  • 175g orez pentru desert
  • 2oua+1galbenus
  • 750ml lapte
  • 200g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lamaie verde
  • 50g fistic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gateau de riz au caramel:

Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin;

Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul este fiert;se amesteca mereu pentru a evita ca laptele sa  dea pe afara;dupa ce orezul este bine racit,se adauga coaja rasa de lime,zaharul vanilat,ouale batute,se omogenizeaza totul bine si se lasa vasul la frigider.

Separat intr-un alt vas se pune restul de zahar,80ml apa,zeama de lime si se lasa pe foc pana ce zaharul se topeste si s-a format caramelul;

Se pune caramel in forme mici termorezistente,se dispune cu atentie si pe pereti,se umple toate formele cu orez apoi se lasa la cuptor la foc mic 35min.

Dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si se presara deasupra fistic taiat cu cutitul si se serveste.

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste mai mult caramel,se poate pregati din mai mult zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau de riz au caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:26

O nebunie de praji > Nu voi putea dormi la gandul mirosului ei

CameliaR 1

24.03.2016, 11:00

Super delicioasa!

ianculubita 1

24.03.2016, 13:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese