Desert prajitura 13 ianuarie

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Ian 2022 | 676 vizualizari

 

13 ian are mai multe semnificatii pentru mine, asa ca am hotarat sa ''botez'' prajitura asta 13 ianuarie.Aveam cateva idei in cap dar nimic concret pana m-am apucat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu banane ( tava 35/26 cm)
  • 2 oua
  • 175 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 130 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 banane coapte cca 250 g
  • esenta de vanilie
  • 30 g cacao
  • 120 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Blat alb ( tava 35/26 cm)
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • 25 ml ulei
  • 30 ml lapte dulce 3,5% grasime
  • zeama de lamaie
  • Crema cu ness
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 230 g lapte condensat
  • 3 lingurite ness
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • Frisca
  • 400 ml smantana frisca cu 36% grasime
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • ciocolata alba callebaut
  • ness
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura 13 ianuarie:

Blat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina, cacao si praf de copt, cernute. Am tapetat cu hartie tava ( 35/26 cm), am o tava care nu are peretii inalti, am intins aluatul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.

Blat alb : Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente, apoi am cernut faina si am omogenizat, la final am adaugat uleiul si laptele pe care le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/26 cm) cu hartie de copt, am intins aluatul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min. Am scos blatul din tava si l-am lasat la racit.

Crema de ness: Intr-un castron de inox am pus untul la temperatura camerei, l-am mixat cateva min apoi am adaugat laptele condensat si ness-ul si am mai mixat cateva min, nu va speriati daca are aspect taiat isi revine. Separat am pus la topit ciocolata cu smantana pentru frisca pe baie de abur, apoi putin cate putin am incororat-o in crema de unt, mixand cate 1-2 min dupa fiecare tura de ciocolata topita. 

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un vas inalt, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Am dezlipit blaturile de pe hartia de copt, le-am suprapus si am taiat uniform marginile. Am asezat blatul cu banane pe un platou, am intins o parte din crema de ness, am oprit si pentru decor,am nivelat uniform crema, apoi am asezat blatul alb, peste care am pus frisca batuta , am nivelat apoi am sectionat prajitura in 32 pe parti egale ( am masurat prajitura si apoi am impartit in asa fel incat sa-mi iasa bucati aproximativ egale). Fiecare bucata in parte am ornat-o cu crema de ness, am pus si cate o pepita de ciocolata alba si am presarat ness .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 13 ianuarie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură de banane cu pepene galben