Brioșe cu vanilie și ciocolată

de Panacris in Prajituri, 10 Feb 2013 | 1708 vizualizari

 

O rețetă adaptată de pe ambalajul margarinei Unirea.

 

INGREDIENTE

  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 500 g,
  • unt 200 g,
  • zahăr tos 300 g,
  • lapte 400 ml,
  • ciocolată 120 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • dulceață Dacică a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html),
  • biluțe cu rom cca. 100 g,
  • ciocolată albă 50 g,
  • ornamente de ciocolată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu vanilie și ciocolată:

Untul se topește pe Bain Marie, se amestecă cu gălbenușurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, laptele și coaja de lămâie. Într timp se bat albușurile cu un praf de sare. La crema de gălbenușuri se adaugă făina cernută îmăreunî cu praful de copt și ciocolata rasă, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele. Albușul spumă se adaugă la amesteculde mai sus, încorporându-se ușor.


Aluatul obținut se toarnă în formele de brioșe, se obțin cca. 36 de bucăți, se adaugă câte o lingură de dulceață Dacică, în cazul meu, (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-dacica-39375.html) se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la foc mediu.


Între timp se topesc biluțele cu rom și ciocolata albă, în vasul special ptr glazură, se toarnă peste brioșele coapte și se presară ornamente de ciocolată după gustul fiecăruia.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

dulceața Dacică se poate înlocui cu dulceață de prune sau vișine, adăugându-se câte un miez de nucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu vanilie și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:27

buneeeee

Panacris 1

10.02.2013, 19:55

Rocsi mai vreo câteva brioșe!

iqphantom 1

15.02.2013, 17:25

ce dragutze sunt !!! pariez ca sunt minunate cu un cafe latte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata