Desert prajitura Blanc cu lamaie

de lilik in Prajituri, 22 Iun 2011 | 69769 vizualizari

 

Hehehe, in sfarsit am facut-o si eu....Licuta iti multumim pentru aceasta reteta cu o multime de variante....aceasta este doar una din ele...de cand am vazut la Miha cu ciocolata alba mi-am imaginat-o in combinatie cu lamaie. Este super, mega ultra delicioasa si va recomand tuturor sa incercati una din variantele acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina (eu am folosit 3 foi)
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Blanc cu lamaie:

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.


Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara punem ciocolata cu laptele la topit, pe foc mic, iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen, insa fara sa fiarba.


Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam.


Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.


Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.


A doua zi scoatem prajitura din forma,indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.


Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.


Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

dantes 1

18.03.2016, 07:28

Delicioasa!

Aletta 1

18.03.2016, 09:53

o minunatie

Xandrinne 1

20.03.2016, 19:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Regina Maria