Desert prajitura Boema

de Ina in Prajituri, 19 Oct 2012 | 98992 vizualizari

 

Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • Crema:
  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu ness
  • 500 ml frisca vegetala 
  • Decor :
  • 400 ml frisca lichida
  • ciocolata pentru ras
  • Sirop
  • 6-7 linguri cu zahar
  • cca 400 ml apa
  • o fiola esenta de rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

BLATUL :  Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul  si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.

Tapetam  tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.

CREMA :  Intr-un vas cu fund dublu  punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.

Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata. 

SIROP :  Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi  stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul.  Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom. 

Insiropam  blatul,  acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca  batuta spuma.  Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.

Dam cateva ore la rece si portionam. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (57)

Ina 1

29.11.2013, 20:42

@09041975 : Tava in care am preparat-o eu are 20/32 cm.In functie de cat vrei sa iasa de inalt blatul, poti folosi tava mai mica sau mai mare .

Giana 1

26.05.2014, 08:57

La favorite cu ea

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 00:32

direct la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes ca la Cluj