Desert prajitura Boema

de Ina in Prajituri, 19 Oct 2012 | 80276 vizualizari

 

Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • Crema:
  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu ness
  • 500 ml frisca vegetala 
  • Decor :
  • 400 ml frisca lichida
  • ciocolata pentru ras
  • Sirop
  • 6-7 linguri cu zahar
  • cca 400 ml apa
  • o fiola esenta de rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.


Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.


CREMA : Intr-un vas cu fund dublu punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.


Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata.


SIROP : Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.


Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca batuta spuma. Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.


Dam cateva ore la rece si portionam.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (57)

Ina 1

29.11.2013, 20:42

@09041975 : Tava in care am preparat-o eu are 20/32 cm.In functie de cat vrei sa iasa de inalt blatul, poti folosi tava mai mica sau mai mare .

Giana 1

26.05.2014, 08:57

La favorite cu ea

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 00:32

direct la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!