Desert prajitura Boema

de Ina in Prajituri, 19 Oct 2012 | 82003 vizualizari

 

Un desert fin si aromat. Reteta vazuta la Timea si preluata de la Gaby , care a preluat-o de la Pisicutza... :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • Crema:
  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri cu ness
  • 500 ml frisca vegetala 
  • Decor :
  • 400 ml frisca lichida
  • ciocolata pentru ras
  • Sirop
  • 6-7 linguri cu zahar
  • cca 400 ml apa
  • o fiola esenta de rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaua , mixand pentru a obtine o compozitie omogena.


Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam compozitia pe care o vom coace in cuptorul preincalzit , la foc potrivit. facem testul cu scobitoarea.


CREMA : Intr-un vas cu fund dublu punem oul, zaharul, ness-ul si untul si dam la foc mic, pe aragaz, amestecand continuu, pana ce compozitia devine omogena si clocoteste 1 minut.


Dam vasul deoparte si lasam crema sa se raceasca. Intre timp mixam frisca. Cand crema de ness s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si mixam pentru a obtine o crema bine legata, aerata.


SIROP : Caramelizam intr-un ibric 6-7 linguri cu zahar, apoi stingem cu apa rece si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul. Racim siropul si adaugam o fiola cu esenta de rom.


Insiropam blatul, acoperim uniform cu crema cu ness , apoi cu un strat de frisca batuta spuma. Pentru un aspect mai placut presaram pe intreaga suprafata ciocolata rasa.


Dam cateva ore la rece si portionam.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Ina 1

29.11.2013, 20:42

@09041975 : Tava in care am preparat-o eu are 20/32 cm.In functie de cat vrei sa iasa de inalt blatul, poti folosi tava mai mica sau mai mare .

Giana 1

26.05.2014, 08:57

La favorite cu ea

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 00:32

direct la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA