Desert prajitura Cartof

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Mar 2020 | 1831 vizualizari

 

Amintiri din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • 60 g cacao
  • 100 g stafide
  • 200 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • PENTRU INVELIT
  • nuca de cocos rasa
  • nuca macinata
  • cacao
  • cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.


Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.


Se amesteca pana la topirea untului.


Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.


Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.


Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.


Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron.


Se toarna amestecul de lapte.


Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.


Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.


Se introduce in frigider 1 ora.


Se scoate din frigider si se fac "cartofi" care se dau prin nuca de cocos, nuca macinata sau cacao.


Deasupra am pus cate o cireasa confiata.


Se introduce din nou in frigider pentru racirea totala.


Dupa racire se mananca.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

13.03.2020, 14:45

dantes 1

15.03.2020, 10:28

Buna!

MotanLaOale 1

15.03.2020, 11:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere