Desert prajitura Cati

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Apr 2022 | 4510 vizualizari

 

E ceva rapid, facut aseara, ca doar nu era sa imi las finii cu ochi-n soare. La ei la Anglia nu-s bune dulcegariile :))))))))))))))))))))))))). In concluzie am botezat prajitura dupa numele finei, finul sa mai astepte o prjitura cu numele lui.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 285 g albus
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 2 oua
  • 200 g gem caise
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri lapte dulce
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cati:

Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, la final am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava, am nivelat-o, apoi am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade, dupa 10 min am redus focul la mic si am mai copt cca 20-25 min sau pana se desprinde de marginile tavii. Am scos tava din cuptor, am scos blatul pe masa de lucru si l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce sa racit am decupat doua blaturi cu dimensiunea de 30/11 cm, atat are forma in care am montat prajitura, este o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili.

Crema : La inceput am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus smantana pentru frisca, crema mascarpone si o lingura cu zahar pudra ( lingura rasa nu plina cu zahar), apoi am mixat cateva minute. Peste crema obtinuta am adaugat gemul de caise si am mai mixat 2 min. Intr-un alt castron am pus cele 2 oua , lingura de zahar ( la fel nu plina) si cele 3 linguri de lapte, am amestecat bine cu un tel si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu cca 3 min dupa care am adaugat ciocolata si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit lichida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, amestecand bine. Am lasat sa se raceasca putin, cca 5-6 min, apoi am incorporat crema de ciocolata in crema de mascarpone.

Asamblare : Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, 30/11 cm, am tapetat-o cu folie alimentara, am asezat primul blat apoi am turnat crema, peste crema am asezat al doilea blat. Am bagat prajitura la frigider si am lasat-o peste noapte. A doua zi am portionat-o si am glazurat-o cu ciocolata topita. Gata, reteta am scris-o, acum astept finii sa vina, sa vedem verdictul, dar eu zic ca e o combinatie irezistibila.  Ce sa zic si eu, ca vorba aia cand pui bun cu bun, zau ca nu are cum sa iasa rau :)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de nuca si caramel