Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2018 | 5558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema de vanilie si ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Stratul de frisca
  • 400 ml smantana cu 30 %
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • nuca de cocos
  • 200 g biscuiti petit beurre
  • 100 g lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura craiasa zapezii:

Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea, lasam apoi sa se raceasca foarte bine.

Crema: intr-o oala punem laptele la incalzit. Intr-un bol mai mare batem ouale cu zaharul, adaugam amidonul amestecam si adaugam treptat laptele fierbinte amestecand continuu. Punem compozitia inapoi in oala, punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Impartim crema in 2 boluri, in una adaugam ciocolata si esenta de rom, amestecam si acoperim cu folie alimentara, in cealalta adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.

Untul la temperatura camerei il spumam si il impartim in doua: 100 g punem in crema de vanilie si 50 g in crema de ciocolata, il adaugam treptat amestecand bine avand grija sa nu taiem crema.

Frisca: mixam smantana pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se intareste, adaugam esenta si omogenizam.

Asamblare: in tava in care am copt prajitura adaugam blatul racit - crema de ciocolata - biscuiti trecuti prin lapte, formand astfel inca un strat -crema de vanilie - nivelam si dam la rece cateva ore dupa care punem frisca si decoram cu nuca de cocos.

Dam la rece peste noapte, apoi taiem dupa preferinta.

TIPS-URI

1

 Eu am folosit aproximativ 21 de biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa Zapezii