Desert prajitura cu banane si iaurt

de Gherca Daniela in Prajituri, 24 Noi 2020 | 8895 vizualizari

 

Prajitura este usor umeda si foarte parfumata! :X

O recomand cu drag pentru pofticiosii de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 150 g iaurt simplu
  • 250 g faina
  • 10 praf de copt
  • 2 banane mici
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri apa fierbinte
  • putina esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si iaurt:

 Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita pana devin ca o pasta si le adaugam peste compozitia de oua.
    Aluatul rezultat il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastram o parte pentru a-i adauga cacaoa diluata cu apa si aromata cu putina esenta de rom si o turnam peste partea alba (orcum v-a cadea la fund din cauza greutatii, dar daca doriti ca sa obtineti o  prajitura marmorata, scoteti inainte 4-5 linguri de aluat, inainte de a-i adauga bananele si apoi puneti cacaoa), eu am vrut sa obtin 2 culori cat de cat egale...

Tava o lasam in cuptor aproape 1 ora la 180°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de Craciun