Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata

de Criss in Prajituri, 7 Ian 2016 | 9671 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri pe care voiam sa le folosesc cumva, (sigur ca primul meu gand a fost sa fac Pavlova, dar alor mei nu le place), am incropit o prajitura delicioasa cu blat de bezea cu nuca si o crema ganache de ciocolata. Am vazut pe blogul Lucky cake o prajitura numita "Sumegi cu nuca" pe care am modificat-o putin in functie de ingredientele pe care le aveam si mi-a iesit o prajitura de vis, singurul ei defect fiind cantitatea prea mica. :P  

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 110 g nuca macinata
  • 1 lingura rasa faina

Crema de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra (Lidl)
  • 250 ml frisca lichida (Meggle)

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor cu o lingura, avand grija sa nu se lase bezeaua. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace blatul de bezea timp de 30 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi egale.


Pentru crema eu am preferat cea mai simpla varianta posibila. Am topit ciocolata in cuptorul cu microunde, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat cu o lingura. N-am facut varianta clasica de crema ganache si nu am batut crema, am pus doar ganache nebatut.


Se umplu foile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu glazura de ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Angelica 1

09.01.2016, 12:21

Wauuu...la ora asta sigur servesc o asa bunatate!
Imi place tare mult nuca, deci prajitura ta este super!

dantes 1

09.01.2016, 14:08

Delicioasa!

Aletta 1

10.01.2016, 20:41

salivez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu sos de fructe de padure la Multicooker