Prăjitură răsturnată cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 11 Sep 2012 | 6327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahăr,
  • 2 linguri unt,
  • 400 g prune,
  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri făină.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu prune:

Într-un vas rotund cu diametrul de 24 cm, am ars 100 g zahăr, după care l-am lăsat să se răcească în tavă. Între timp am spălat prunele și le-am desfăcut în două, eliminând sâmburii. Am pus bucățele de unt pe toată suprafața tăvii și am uns pereții laterali. Apoi am aranjat jumătățile de prune pe fundul tăvii. Am bătut gălbenușurile cu uleiul înt-un vas. În alt vas am bătut albușurile cu zahărul. Dacă până acum am folosit un mixer, acum putem să uităm de el. Amestecăm cu o lingură gălbenușurile cu albușurile foarte ușor. Apoi adăugăm făina în ploaie și amestecăm în continuare ușor cu o lingură. Compoziția se răstoarnă peste prune și se dă la cuptor pentru 30 minute. După ce scoatem tava din cuptor desprindem marginile cu un cuțit și se răstoarnă pe un platou. Se servește după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

21.09.2012, 23:00

mijadou, acum fara suparare, chiar vreau sa vad reteta, de multe ori citesc retete si poate mi-a ramas intiparita.
Reteta asta nu e inventata de mine, toata lumea o face

diaconta 1

21.09.2012, 23:02

Mihaela,as fi facut-o si eu de-acolo ,dar n-am prea inteles reteta

diaconta 1

21.09.2012, 23:04

Chiar e o reteta clasica de prajitura cu fructe,la fel se face si cu alte fructe parerea mea
Am si eu o "rasturnata" dar e cu mere,asa ca nu ma poate acuza )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rapsodie de toamna