Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema

de - Andreea - in Prajituri, 23 Aug 2017 | 3994 vizualizari

 

O prajitura mai mult decat delicioasa ...
Sursa prajiturii de la care am pornit apartine lui Gaby ( Gaby_d):  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-crema-de-ness-frisca-si-nuci-68618.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu nuca macinata
  • 3 linguri cu faina alba tip '00'
  • un varf cutit cu sare

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura Nesquik Extra Choco
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina

Pentru frisca:

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri cu zahar

In plus :

  • 22 biscuiti
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura Nesquik Extra Choco
  • 10-15 linguri cu nuca macinata
  • ornamete ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema:

Blatul : 

Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si la final faina, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pana ce compozitia e frumos aurita. 

Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca.

Crema: 

Intr-o craticioara punem galbenusurile, nesquik-ul, zaharul si faina. Amestecam usor. 

Adaugam putin cate putin laptele, amestecand in continuu. 

Punem craticioara la foc mic, amestecand mereu pana ce devine o crema de consistenta unei budinci. Lasam sa se racoreasca.

Cand crema s-a racit complet, adaugam untul mixat spuma in prealabil.

Mixam bine totul si dam crema la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Frisca: 

Punem intr-un vas frisca lichida, smantana si zaharul si mixam pana devin o compozitie tare si lucioasa.

Asamblare prajitura: 

Blatul il taiem in doua parti egale pe orizontala.

Asezam primul blat. Punem jumatate din crema, asezam 11 biscuiti inmuiati in lapte cu nesquik si peste acestia, punem jumatate din cantitatea de frisca. Presaram nuca si ornamente de ciocolata.

Asezam al doilea blat si procedam la fel. La final, presaram nuca si ornamete de ciocolata pe intreaga suprafata.

Dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

25.08.2017, 20:30

CofetariiBucatari

Rocsi 1

26.08.2017, 21:17

O super prajitura este aceasta! Tare-mi place!

- Andreea - 1

26.08.2017, 22:16

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere