Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

de mirela0911 in Prajituri, 14 Mai 2017 | 4193 vizualizari

 

Reteta este a bucatarasei Miha, reteta ce mi-am notat-o in caiet acum vreo 7 ani. O facusem atunci, dar pe vremea aceea inca nu aveam cont, iar zilele acestea am zis sa o fac din nou pentru ca stiam ca e tare buna! Copiilor le-a placut cel mai mult crusta cu fulgi de porumb de deasupra! :D 
Multumesc, Miha, pentru reteta! Foarte buna! >:D<
 "Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 lg ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 3 lg smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Pt.crusta:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 cana fulgi porumb
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb:

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de vanilie, uleiul se toarna ca la maioneza, mixand usor, apoi la final, faina amestecata cu praful de copt, alternandu-se cu laptele. Se va obtine o compozitie mai groasa,decat smantana. Se imparte in doua. 

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23x30 cm, cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 10 minute. In acest timp, ne ocupam de crema.

Crema: Se amesteca branza cu smantana, zaharul si ouale pana devine o crema fina. La final, se adauga esenta de vanilie.

Dupa cele 10 minute, se scoate tava, se toarna crema de branza, iar deasupra restul de aluat. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie.

Crusta: Intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune zaharul sa se caramelizeze. Dupa ce s-a topit tot, se adauga untul si frisca lichida. Se amesteca pana se topeste tot caramelul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga fulgii de porumb, amestecand usor pentru a nu se sfarama foarte tare.

Aceasta crusta se toarna peste prajitura scoasa din cuptor, se intinde usor pe toata suprafata apoi se lasa la racit. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Dimensiunea tavii folosite a fost de 23x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca