Desert prajitura cu caise

de merisor in Prajituri, 25 Iun 2013 | 63983 vizualizari

 

Este o prajitura dulce- acrisoara si destul de aromata. In general o fac cu caise sau piersici din compot, dar fiind sezonul acestor fructe am facut-o cu caise proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1cescuta ulei(120 ml)
  • 1 pahar iaurt(375 gr)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de lamaie
  • 250 gr faina
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.


Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul, pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut norocul sa se bata foarte bine ceea ce a generat succesul acestei prajituri.


Am adaugat pe rand galbenusurile, apoi uleiul, esenta si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.


Am amestecat usor apoi am pus faina putin cate putin pana s-a incorporat toata.


Am tapetat o tava de 23/36 cm cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.


Am asezat jumatatile de caise in randuri si destul de apropiate fiind multe si am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.


A iesit foarte pufoasa, dar din pacate caisele au fost destul de acrisoare, insa am pudrat-o dupa ce s-a racit cu mult zahar cu aroma de vanilie.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina se pune in functie de reusita compozitiei albusurilor.

2

Pentru cine prefera prajiturile mai dulci, recomand un plus de zahar in blat.

3

As recomanda ca tava sa fie unsa cu mult unt sau ulei, fara hartie de copt, aceasta se va uda si va ingreuna portionarea prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:47

Arata extraordinar!

dantes 1

06.07.2015, 06:34

Delicioasa!

kytz 1

17.06.2017, 12:57

Foarte bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caise