Desert prajitura cu cocos

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 49219 vizualizari

 

Fina si aromata!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 300 gr faina

Crema de cocos:

  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca de cocos rasa
  • 2 lingurite esenta de migdale

Crema de vanilie:

  • 3 linguri amidon sau faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • + bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cocos:

Foile: Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi.


Crema de cocos: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma se tine bine de tel si devine lucioasa. Adaugam esenta de migdale, apoi nuca de cocos pe care o incorporam amestecand de jos in sus cu o lingura mare.


Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asezam prima foaie, apoi crema de cocos si a doua foaie peste. Dam tava la cuptor la 180C pentru 45 de minute, verificam intepand in mijlocul prajiturii cu scobitoarea.


Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si isi maresc volumul, apoi adaugam faina, apoi laptele, omogenizam si punem pe baie de aburi. Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, punem si zaharul vanilinat si lasam sa se raceasca. Untul - care este deja la temperatura camerei - il mixam pana devine cremos, iar cand compozitia de galbenusuri s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si mixam bine.


Dupa ce prajitura scoasa din cuptor s-a racit, asezam crema de vanilie peste foaia de cacao si decoram cu bombonele.


Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi se taie incredibil de frumos!

 

TIPS-URI

1

La framantarea aluatului pentru foi e indicat sa avem mainile infainate bine, sa nu atingem untul direct, ca sa nu il topim :) Eu am incercat pentru prima data sa il fac cu robotul de bucatarie si a mers incredibil de repede si de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

janina 1

21.11.2011, 16:42

salut,
multumesc mult pt sfaturi,
am respectat cantitatile, insa poate la crema de nuca de cocos albusul de ou nu e ca cel de " acasa" , aici in fr albusurile de ou sunt f apoase
dar data viitoare o sa tin praji mai putin in cuptor si o sa pun 200 gr de nuca de cocos in loc de 250, si iti voi spune ce a iesit
te pup si mai asteptam retete buneeeeeeeee

Anamaria7 1

29.11.2011, 22:51

Janina, ma bucur mult ca te-a m ajutat! da... astept si eu sa am timp sa mai fac ceva bun... deocamdata sunt in Cluj, la camin... no cuptor no camera s-a stricat

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:10

Sunt lesinata dupa prajiturile cu nu ca de cocos
Era sa scriu dupa cocos , dar se interpreta gresit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de biscuiti