Desert prajitura cu Finetti şi frisca

de botcrina in Prajituri, 16 Mar 2014 | 33784 vizualizari

 

Este foarte simplă, rapidă şi gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cuţit de sare
  • Crema:
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 250 g Finetti
  • coajă de portocală confiată pentru decor
  • bombonele pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu Finetti şi frisca:

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea.

Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina.

Amestecăm uşor de jos în sus ca să nu se lase.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, apoi punem compoziţia în aceasta şi o dăm la copt, în cuptorul încălzit înainte, la 180 de grade.

Când este gata scoatem pandişpanul din cuptor şi il lăsăm la răcit.

Mixăm frişca până se întăreşte apoi încorporăm puţin câte puţin în aceasta finnetti, până devine o cremă omogenă.

Dăm crema la frigider pănă la răcirea prăjiturii.

Când este răcit pandişpanul îl tăiem pe la mijloc în două jumătaţi egale, apoi fiecare jumătate se taie pe lungime astfel încât să obtinem 4 foi.

Se umplu foile cu cremă, apoi se decorează cu bombonele şi cubuleţe din coajă de portocală confiată.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se poate umple şi cu o altă cremă

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu Finetti şi frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

botcrina 1

17.03.2014, 08:29

Multumesc tuturor!

ioana9030 1

19.03.2014, 18:46

ai putea sa mai lucrezi la decorarea prajiturii...

delia64 1

21.03.2014, 23:49

Buna tare prajitura ta !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire