Desert prajitura cu foi de napolitana

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 3270 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 100 g fructe confiate
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 500 g lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Crema

Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu.

Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o budinca, la final, adaugam untul taiat cubulete (la temperatura camerei), amestecam pana ce se omogenizeaza (se topeste) esenta, amestecam si adaugam folie alimentara deasupra, lasam sa se raceasca foarte bine.

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si fructele confiate, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Ansamblare

Pe un plato/ tava, asezam prima foaie de napolitana (cat este blatul, taiem surplusul), adaugam 1/2 crema, blatul - restul de crema si ultima foaie de napolitana. Punem o greutate deasupra si dam la rece, cateva ore.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

22.04.2017, 06:26

Buna!

Burada-GlinischiIonela 1

13.10.2019, 17:48

Reteta nu pare completa. Zaharul nu este mentionat in ingredientele blatului dar la mod de preparare a lui este, si invers cu esenta )

Lau 1

14.10.2019, 20:35

Burada se mai întâmplă să uităm sau să greșim,6 linguri de zahar am folosit și esența se adaugă când adăugăm faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes