Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 20 Ian 2021 | 1193 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"
De sarbatori imi ramasesera cam multe albusuri plus ca mai aveam si la congelator si am hotarat sa fac aceasta prajitura care a iesit neasteptat de buna. E o combinatie de arome irezistibile, asa ca daca aveti albusuri ramase si nu stiti ce sa faceti cu ele, asta ar fi o solutie numai buna.

 

INGREDIENTE

Pt. foaia cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 60 g faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. foaia cu nuca de cocos:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g zahar
  • 120 g nuca de cocos
  • 60 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 180 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata:

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.


Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 22x33 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste si cand incepe sa se rumeneasca usor deasupra, se verifica cu o scobitoare daca este copt blatul. Se lasa la racit apoi se desprinde cu grija hartie de copt.


Foaia cu nuca de cocos: Se bat albusurile cu praful de sare si se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se incorporeaza in 2 reprize amestecul de nuca de cocos, faina si praful de copt.


Se toarna in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la 180 de grade timp de cca 15 minute. Cand incepe sa se aureasca pe margini, se verifica daca este copt. Se lasa la racit dupa care se indeparteaza cu grija hartie de copt.


Crema de ciocolata: Intr-o oala cu fundul dublu se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna cate putin din lapte, amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, amestecand insa mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand s-a ingrosat ca o budinca, se ia de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine apoi se pune ciocolata rupta in bucati si esenta de rom. Se amesteca totul pana se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.


Pe o tava se asaza foaia cu nuca, se unge cu jumatate din crema de ciocolata apoi se pune foaia cu nuca de cocos. Se unge cu crema de ciocolata deasupra si se presara nuca de cocos. Se lasa pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara ambele foi doar cu un fel de nuca, la alegere.

2

Se poate prepara o crema de vanilie sau alta aroma, in detrimentul celei cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.01.2021, 18:19

mihaelar63 1

27.01.2021, 00:12

Vai . M-a lovit unde ma doare !!! In amorul meu pentru cocos !!! Merge la favorite

mirela0911 1

27.01.2021, 12:08

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Martisor
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Taco mexican

ieri la 22:09

Fursecuri de Martisor

ieri la 20:16

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

de Rocsi 9

ieri la 19:04

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie