Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Mar 2017 | 5162 vizualizari

 

O prajitura extrem de delicioasa, dureaza ceva pana este gata, dar merita asteptarea. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/foi-fragede-cu-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana lapte
    • 1 cana ulei
    • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
    • faina cat cuprinde ( aprox.880-900 g)
    Ingrediente crema:
    • 2 tablete ciocolata cu lapte sau cu alune
    • 1 litru de lapte
    • 400 g zahar
    • 5 linguri cu faina
    • 200 g unt
    • 1 esenta de vanilie
    • cacao

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata:

Mai intai, pregatim crema: punem laptele, faina, zaharul si ciocolata pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand, sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta, adaugam untul si mixam, adaugam si esenta de vanilie. Crema nu este foarte groasa momentan.


Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele.


Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.


Impartim aluatul in 5 parti si intindem foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini. Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt, pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.


Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Pudram cu cacao si portionam.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie la foi, sunt foarte casante!

2

Deasupra, puteti doar sa pudrati cu zahar pudra sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

11.03.2017, 09:30

mirela0911 1

12.03.2017, 10:08

E delicioasa, mai ales ca e cu ciocolata!

Rahela Velicu 1

12.03.2017, 10:33

si noua ne plac dulciurile cu ciocolata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu mere

ieri la 17:01

Mancarica de fasole verde cu rosii

ieri la 15:20

Pilaf cu ardei copți și ceapă verde

de RODIMUR 5

ieri la 08:39

Salata cu ansoa , naut  si rucola

pe 12.12 la 22:17

RETETA RECOMANDATA
fursecuri fragede