Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2019 | 289 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de ciocolata, cu orice preferati.
Pentru foi m-am inspirat de la Dia, au iesit super bune, iar crema am facut-o dupa gustul meu. Multumesc, Dia, pentru reteta foilor! >:D< 

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 12 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g faina alba

Pt. crema:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • sucul de la o lamaie bio
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 100 g unt

Pt. decor:

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie:

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina, praful de copt si se amesteca. In functie de cat mai trebuie, se mai adauga faina. Mie mi-au intrat 550 g de faina pentru a obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 4 bucati din care se intind foile. Se coc pe dosul unei tavi timp de 13-15 minute fiecare foaie la temperatura de 180 de grade. Se lasa la racit.


Intre timp se prepara crema: intr-o cratita se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza bine. Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se lasa sa se raceasca complet. Se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa si se omogenizeaza crema. Se imparte in 3 parti egale.


Pe un platou se asaza prima foaie, se unge cu o parte din crema, se asaza a doua foaie, a doua crema si se continua pana se termina foile. Se preseaza usor foile pentru a face priza bunba intre ele si se dau la rece pana se pregateste glazura pentru decor.


Se topeste ciocolata rupta in bucati cu frisca, se omogenizeaza bine, se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna in dungi peste prajitura sau dupa imaginatie. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice crema preferati.

2

Dimensiunea tavii folosite este de 23x33 cm.

3

Se poate presara deasupra zahar pudra.

4

Prajitura este mai buna a doua zi dupa ce s-au inmuiat foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gherca Daniela 1

14.03.2019, 11:22

perfecta, aromata si deeeeeelicioasa!

dantes 1

14.03.2019, 17:46

Delicioasa!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:42

Prajitura asta poti sa mi-o dai toata, ca nu ma supar ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată  "SOMN UȘOR "

ieri la 16:00

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 11:10

Placinta frageda cu branza si marar

ieri la 10:24

Foietaj cu ciuperci - de post

pe 21.03 la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinita