Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru

de Catalina L in Dulciuri, 15 Sep 2017 | 5826 vizualizari

 

O reteta autentica cipriota, o prajitura delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/prajitura-cu-gris-si-migdale-cipru.html

 

INGREDIENTE

am utilizat ca masura un pahar de 150 ml

  • 1/2 pahar de unt topit si racit
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de griș de grâu foarte fin pentru cușcuș (couscous)
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pahar de migdale macinate
  • 4 linguri de lapte
  • migdale intregi cu tot cu coaja

Sirop:

  • 1 pahar de apa +1 pahar de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru:

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.

Amestecati bine.

Am adaugat un pic de lapte, caci compozitia mi se parea prea groasa.

Turnati intr-o tava unsa (20/30 cm).

Decorati cu migdale intregi.

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 de minute.

Intre timp, pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.

Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.

Turnati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.

Este delicioasa!

TIPS-URI

1

Daca vreti o prajitura mai mare, in reteta originala masura era o cana de 250 ml. Trebuiau 3 oua si pentru sirop trebuia o cana si jumatate de zahar si o cana si jumatate de apa - 45 minute la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat