Desert prajitura cu iaurt

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Feb 2012 | 76945 vizualizari

 

Inspirat de nadiuta123. A iesit buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana faina
  • 1 cana iaurt
  • 3 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt:

Se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului apoi se adauga treptat uleiul amestecand continuu.

Se adauga si coaja rasa de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste galbenusuri amestecand bine.

Se adauga si albusurile batute spuma si se omogenizeaza cu o lingura de sus in jos.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

MotanLaOale 1

14.09.2013, 19:12

elenah 1

12.04.2016, 23:59

cana cate grame sa aibe?

MotanLaOale 1

13.04.2016, 08:19

200ml Dar se poate folosi orice marime, dar sa fie aceeasi pentru toate masuratorile.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turceasca