Desert prajitura cu iaurt si lamaie

de Rahela Velicu in Prajituri, 5 Ian 2020 | 7064 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, mai ales daca aveti iaurturi de la gradi sau de la scoala :)
"Bunatati pentru Craciun!"

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de iaurt
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de gris
  • 1 plic de praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si lamaie:

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine.

Punem compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Facem siropul din apa si zahar pe care le punem pe foc pana cand se topeste zaharul, iar la final adaugam zeama si coaja de lamaie.Puteti folosi zeama de lamaie dupa gust.

Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam deasupra ei siropul fierbinte. Lasam prajitura la racit in tava ( daca avem rabdare 🙂) si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema