Desert prajitura cu iaurt si zmeura

de Gherca Daniela in Prajituri, 17 Mar 2021 | 613 vizualizari

 

Am obtinut aceasta prajiturica datorita sosului de zmeura (coulis) si a cantitatii de frisca lichida pe care tot le invarteam prin frigider si nu voiam sa le arunc...asa ca, pe un blat simplu si insiropat am turnat crema de zmeura folosind cele 2 ingrediente :D ce sa mai zic...s-a terminat repede si am si avut desert dupa masa, exact 4 portii :)) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 60-80g zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 80g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sirop: 1 ceasca de apa + zahar dupa gust + vanilie
  • Mousse de iaurt si zmeura:
  • 70g coulis de zmeura
  • 1 iaurt de zmeura de 125g
  • 3g gelatina foi
  • 140ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • Decor: sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si zmeura:

Pentru blat:

Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 20min sau facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit pe un gratar cu tot cu hartia de copt si ne ocupam de sirop:

Incalzim apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam vanilie dupa gust.

Pentru Mousse:

Incalzim intr-un bol la microunda sau intr-un ibric pe aragaz coulis-ul de zmeura, dar sa nu fie fierbinte, apoi punem gelatina hidratata (tinuta in apa rece circa 8-10 minute).

Lasam la racit, amestecand din cand in cand, apoi adaugam iaurtul si omogenizam.

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana devine pufoasa, apoi adaugam amestecul de zmeura si iaurt si omogenizam.

Crema rezultata o turnam peste blat, pe care-l scoatem din hartia de copt si-l asezam din nou in tava in care a fost copt si insiropam bine.

Dam la rece pana se intareste, apoi taiem marginile si o putem servi cu sos de ciocolata sau cu ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

18.03.2021, 11:29

Delicioasa!

Ancutsa 1

18.03.2021, 17:57

Ador coulisul de zmeura in prajituri Arata delicios!

Gherca Daniela 1

18.03.2021, 19:11

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo