Desert prajitura cu iaurt si zmeura

de Gherca Daniela in Prajituri, 17 Mar 2021 | 2562 vizualizari

 

Am obtinut aceasta prajiturica datorita sosului de zmeura (coulis) si a cantitatii de frisca lichida pe care tot le invarteam prin frigider si nu voiam sa le arunc...asa ca, pe un blat simplu si insiropat am turnat crema de zmeura folosind cele 2 ingrediente :D ce sa mai zic...s-a terminat repede si am si avut desert dupa masa, exact 4 portii :)) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 60-80g zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 80g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Sirop: 1 ceasca de apa + zahar dupa gust + vanilie
  • Mousse de iaurt si zmeura:
  • 70g coulis de zmeura
  • 1 iaurt de zmeura de 125g
  • 3g gelatina foi
  • 140ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • Decor: sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si zmeura:

Pentru blat: 
Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 20min sau facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit pe un gratar cu tot cu hartia de copt si ne ocupam de sirop:
Incalzim apa cu zaharul pana se topeste, apoi adaugam vanilie dupa gust.
Pentru Mousse:
Incalzim intr-un bol la microunda sau intr-un ibric pe aragaz coulis-ul de zmeura, dar sa nu fie fierbinte, apoi punem gelatina hidratata (tinuta in apa rece circa 8-10 minute).
Lasam la racit, amestecand din cand in cand, apoi adaugam iaurtul si omogenizam.
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana devine pufoasa, apoi adaugam amestecul de zmeura si iaurt si omogenizam.
Crema rezultata o turnam peste blat, pe care-l scoatem din hartia de copt si-l asezam din nou in tava in care a fost copt si insiropam bine.
Dam la rece pana se intareste, apoi taiem marginile si o putem servi cu sos de ciocolata sau cu ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Checul copilariei mele