Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2019 | 995 vizualizari

 

Nu eu am intrat in curte la Gaby, Vali e vinovat ca el a vrut prajitura ''din asta'' si mi-a aratat o poza cu prajitura cu pricina - a gasit-o pe facebuce, probabil distribuita de alt pofticios. Cum am ochiul format am stiut ca vinovata pentru prajitura e Gaby....si eu azi m-am simtit si mai vinovata ca l-am tot amanat pe Vali, lasa ca o sa-ti fac.......si azi am prestat-o. Baietilor mei le plac ''acriturile'', adica cremele cu lamaie, asa ca am profitat ca mai da pe acasa si leutul din  cand in gand si uite-i gata prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua medii ( ca asa oua primavara gainile mamei )
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g unt cu peste 80% grasime
  • 500 ml lapte
  • 3 si 1/2 linguri amidon alimentar
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie mare ( sau cat doriti de acra )
  • Frisca cu lamaie pentru partea de deasupra
  • 200 ml smantana pentru frisca cu peste 32% grasime
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie ( dupa preferinta)
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si apa, se incorporeaza in albusuri cu miscari lente de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si la fel se incorporeaza cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt - dimensiuni 25/25 cm - se toarna compozitia in tava se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine apoi se sectioneaza in 3 parti.


Crema. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine. Separat intr-o cratita cu fund dublu se pune amidonul si zaharul si apoi se dilueaza cu laptele rece, se aseaza pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se adauga zeama de lamaie si scufundam cratita in apa rece ca sa o racim inainte de a amesteca-o cu untul, Nu trebuie racita de tot sa fie un pic calduta. Se ia cate putin din crema si se incorporeaza in unt.


Frisca : Mixam smantana dulce cu frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie pana obtinem o frisca ferma usor de intins.


Asamblare. Intindem jumatate din crema peste prima foaie, asezam foaia a doua peste care intindem restul de crema si asezam ultima foaie, deasupra intindem frisca , nivelam si apoi cu ajutorul unei furculite trasam niste dungi. In mod normal se lasa sa se odihneasca macar cateva ore prajitura, daca nu chiar pana a doua zi, dar cine are rabdare, eu una nu am si am vazut ca nici Gaby nu exceleaza, asa ca am portionat-o ca trebuia neaparat sa o gust ca prea a laudat-o ca e di`vina....chiar este o prajitura delicioasa si racoroasa.....desi afara e racoare e cald in casa, merge sa te racoresti....:D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

reisnaor_2006 1

12.04.2019, 16:07

ce bine arata

mihaelar63 1

13.04.2019, 00:45

Ce culoare frumoasa are

Nepotii_si_bunica 1

14.04.2019, 17:48

Ce prajitura buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana