Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 14 Iun 2015 | 65070 vizualizari

 

Incanta-i pe cei dragi cu aceasta reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata. Simplu de facut, perfecta pentru orice ocazie sau eveniment in familie.

 

INGREDIENTE

Ingrediente reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • Blaturi:
  • 4 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 120 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 30 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata:

Preparare reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata

Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.

Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit de sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul. Impartim compozitia egal in doua boluri.

Tapetam o tava de 20x24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.

Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si in 10-12 minute.

Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.

Lasam sa se raceasca foile, apoi desprindem hartia de copt.

Crema: Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.

Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.

Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.

Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi...o mancam cu lingura :))).

Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.

Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Portionam cu un cutit umed, subtire.

 Recomandam si Prajitura Budapesta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Rocsi 1

15.06.2015, 21:00

As manca o prajitura din asta si cu ochii inchisi, dar acum

Alexandra Burz 1

29.06.2015, 00:02

mihaelar63 1

29.03.2021, 00:09

Iar ma uit , iar imi ploua in gura )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa"