Prajitura cu cirese

de alilianaa in Prajituri, 15 Iun 2013 | 2736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 9 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • Jeleu de cirese
  • 2 pumni de cirese
  • o lingura de unt
  • 6 linguri de zahar
  • un pahar suc de cirese
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • un plic de gelatina
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).


Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de copt si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus.


Am asezat o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara, am pus aluatul si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...


Jeleul: intr-o cratita cu fund dublu am pus o ligura de unt, ciresele care au fost spalate, samburii scosi si taiate in jumatati si zaharul. Cand s-au amestecat foarte bine am adaugat sucul de cirese diluat cu apa ( rezultat in urma scoaterii samburilor). Le-am lasat sa fiarba impreuna si am adaugat doua linguri de amidon dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam. La final se pune un plic de gelatina hidratata si topita. Se da la rece. Frisca se bate si se da la rece.


Cu suc de cirese am insiropat putin blatul. Peste acesta am pus jeleul de cirese iar peste acesta am intins frisca. Se orneaza dupa inspiratie.


Pentru ca dulceata era ,,pe rol", am pus cirese din dulceta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

alilianaa 1

16.06.2013, 13:57

multumesc frumos..

diaconta 1

17.06.2013, 14:57

minunata prajitura

alilianaa 1

17.06.2013, 18:07

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese