Prajitura cu cirese

de alilianaa in Prajituri, 15 Iun 2013 | 2287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 9 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • Jeleu de cirese
  • 2 pumni de cirese
  • o lingura de unt
  • 6 linguri de zahar
  • un pahar suc de cirese
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • un plic de gelatina
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful de copt si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus. 

Am asezat o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara, am pus aluatul  si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...

Jeleul: intr-o cratita cu fund dublu am pus o ligura de unt, ciresele care au fost spalate, samburii scosi si taiate in jumatati si zaharul. Cand s-au amestecat foarte bine am adaugat sucul de cirese diluat cu apa ( rezultat in urma scoaterii samburilor). Le-am lasat sa fiarba impreuna si am adaugat doua linguri de amidon dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam. La final se pune un plic de gelatina hidratata si topita. Se da la rece. Frisca se bate si se da la rece.

Cu suc de cirese am insiropat putin blatul. Peste acesta am pus jeleul de cirese iar peste acesta am intins frisca. Se orneaza dupa inspiratie. 

Pentru ca dulceata era ,,pe  rol", am pus cirese din dulceta.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu cirese-0
Prajitura cu cirese-1

COMENTARII (38)

alilianaa

alilianaa 1

16.06.2013, 13:57

multumesc frumos..

diaconta

diaconta 1

17.06.2013, 14:57

minunata prajitura

alilianaa

alilianaa 1

17.06.2013, 18:07

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!